Головна » 2016 » Грудень » 13 » Згадайте нас - бо ми колись жили.
15:08
Згадайте нас - бо ми колись жили.

                                                        Згадайте нас - бо ми колись жили.
                                                        Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!
                                                         Ми в цій землі житами проросли,
                                                         Щоб голоду не знали люди вічно.

   Наша пам’ять - книга , що не має ні початку ні кінця , книга, у якій прописано життя людини і цілої країни. І сьогодні, гортаючи сторінки цієї книги , з болем у серці і сльозами на очах стаєш свідком жахливої трагедії українського народу , створеної  більшовицькою владою у далекому 1932-1933 роках.

Пам’ять людей про цей злочин намагалися взяти під конвой , її намагалися стерти. Але вона жила. Жахливі подробиці тих страшних днів передавали із вуст в уста від покоління до покоління .І настала та мить, коли розірвались тенета мовчання, і правда вирвалась на свободу . Правду не можна сховати , її не можна   знищити. Вона живе для того , щоб у майбутньому не повторилося жахіття минулого .

  Традиційно, в четверту суботу листопада, в Україні  відзначають пам’ятний День жертв Голодомору 1932-1933 років.  З метою гідного вшанування пам'яті жертв голодоморів в Україні, патріотичного виховання підростаючого покоління  24 листопада в Деражненській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів учні 7класу (кл.кер.Ярошик О.Й.)  провели  загальношкільну  лінійку – реквієм  “На столі свіча догасала…”. 

    У своїх виступах , у формі літературно -музичної постановки , учні  розповіли про штучно створений   голод 1932-1933  років - безсумнівно найстрахітливіший серед численних  злочинів  людства .Жахливі свідчення очевидців тих днів емоційно підкреслювала музика Скорика , Моцарта ,тужливі мелодії скрипки. Як  підтвердження слів на екрані відтворювалися документальні відеокадри та архівні світлини тих чорних днів. Під тужливі дзвони учні школи хвилиною мовчання вшанували  світлу пам’ять жертв голодомору в Україні 1932-1933 років - з вірою в те , що ця хвилина мовчання стане актом поминальним, актом покаяння і перестороги для громадян нашої незалежної держави, співвітчизників за кордоном, для всіх людей доброї волі і чистої совісті, із вірою в те , що такі трагедії більше ніколи не повторяться.

 

Переглядів: 429 | Додав: drf | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: