Головна » 2017 » Березень » 21 » Шевченківське свято «Кобзарева зоря»
12:57
Шевченківське свято «Кобзарева зоря»

Шевченківське свято   «Кобзарева зоря»

Цьогоріч  Шевченкову весну у Деражненській ЗОШ І-ІІІ ступенів зустріли яскравими , незабутніми заходами. Натхненні сторінки Кобзаревої творчості укотре зворушили дитячі серця, а тернисті шляхи життєвої долі поета-борця знову і знову викликали в їхніх душах і співчуття, і гордість, і захоплення силою духу, незламністю Апостола свободи.

         Заключним акордом Шевченківських днів прозвучало літературно-мистецьке свято «Кобзарева зоря», підготовлене учнями 5-10 класів та їхніми наставниками: вчителями-словесниками Козак К.М., Галас Т.М., учителем музики Токар М.М., педагогом-організатором Єфімець А.В.

         Перед глядачами поставали картини поетового дитинства, інсценізовані учнями 6-7 класів , роздуми над долею рідної землі Шевченка-солдата та своєю долею, свічу якої проніс митець «крізь чорноту обмов, крізь морок тюрем, через грати відчаю» (роль Шевченка майстерно зіграв учень 10 класу Ушаков Сергій).

         До сліз зворушила присутніх трагічна доля Шевченкової Катерини, яку чуттєво виповіли учениці Панчук Інна(6 клас) та Шлеюк Дарина(7 клас).

         Захопила глядачів і зустріч із Шевченковими героями: десятикласники представили  уривок із драми «Назар Стодоля».

         Настроєву атмосферу мистецького свята створювали і виконавці пісень на вірші Т. Шевченка: Терешкович Дарина, учениця 8-А класу(«Бандуристе, орле сизий»), ансамбль 5 класу («Тече вода з-під явора»), ансамбль 7 класу(«Тече вода в синє море»), ансамбль 9-10 класу(«По діброві вітер виє…») та ін..

         Задушевно і трепетно перегорнули сторінки Шевченкового життя  ведучі свята – Дмитрук Софія та Нерода Аліна, учениці 9-Б класу.

         З упевненістю можемо сказати, що дійство нікого не залишило байдужим,  адже всі ми знаємо, що Шевченко – це сучасник кожного з нас, бо з його болю ми починали своє життя.

                                Козак К.М., вчитель української мови та літератури.

Переглядів: 341 | Додав: drf | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: