Головна » 2017 » Жовтень » 19 » Історико-патріотична година
11:25
Історико-патріотична година

                 Благословенна та держава, що має відданих синів

    У рамках тижня національно-патріотичного виховання в нашій школі учнями 10 класу (класний керівник Л..Жданюк) проведено історико - патріотичну годину «Благословенна та держава, що має відданих синів».

     Ведучі свята привітали всіх присутніх з Днем захисника України і наголосили, що це свято  співпадає з Днем українського козацтва , Днем заснування УПА та великим християнським святом Покрови Пресвятої Богородиці.

     Пісня «Поріділо козацтво» нагадала присутнім, що козаки  живуть   у свідомості українського народу як мужні, відважні лицарі,для яких на першому місці стоїть  військова честь та звитяга.  Додала веселого настрою присутнім інсценівка про  прийом  у козаки (Велесик Р., Ушаков С.).

    У різні періоди боротьби  за волю  славні сини України віддавали найдорожче – життя. Це майстерно показали  «убитий в Крутах» (С.Ушаков) та «вірменин Сергій» (В.Дмитрук).

   Не оминули увагою учасники заходу  й  Повстанську Армію, яка була продовженням розвитку українського визвольного руху в  Другій світовій війні.

     Віршем  «Було у мене чотири сини»  І.Чирук нагадала присутнім,  яку ціну  заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні - 1941-1945 рр.

   Щем у серці та сльози  були у запрошених  та учасників дійства,  коли читала вірш С.Дмитрук «Пливуть гроби по морю рук» . Додала щему і пісня  «Тумани», яку виконала  учитель музичного мистецтва М.М. Токар.

      Хвилиною мовчання ушанувати  присутні усіх героїв, які поклали голови за наше майбутнє.

    На завершення  свята  школярі запалили  свічу Пам’яті, Єдності, Надії та Миру.

Переглядів: 482 | Додав: drf | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: