Головна » 2016 » Березень » 23 » Дивосвіт рідного слова
11:29
Дивосвіт рідного слова

                                      Дивосвіт рідного слова

   Під такою назвою у Деражненській загальноосвітній школі пройшло свято рідної мови, яке підготували учні 5, 6, 9 класів та учителі української мови Галас Т.М. та

Козак К.М.

  Свято було пересипане легендами, віршами, гуморесками, цікавою інформацією,влучними сценками, чудовими піснями.

   Урочистості святу, піднесеного настрою додали святково прикрашена кімната, відеоролики, вишиванки.

   Ведучі свята – Галас Уляна і Молоносова Тетяна нагадали присутнім про роль мови  в житті людини, про те, що мова  - це безцінний дар, який треба шанувати як батька, матір, родину, Батьківщину.

   На підтвердження цього учні декламували поезії  про мову:  «Говоріть» (Примак Даниїла), «Чому люблю я українську мову» (Шлеюк Дарина), «Напучування сільського учителя» (Кальченя Юлія),  інсценізували вірші: «Як би тобі, доню…»(Настін Дарина, Нерода Дарина), «Отакий у мене ніс» (Довгорукий Владислав, Дмитренко Богдан).

    Не залишили поза увагою і проблему лихослів’я , яке роз’їдає наше суспільство. Хіба приємно чути суржик? Про це і йшлося у гуморесках «У трамваї», «У тролейбусі», «На дискотеці», «Кухлик»(учні 6 класу Ютовець Христина, Пилип’юк Андрій, Кушніренко Дмитро, Дмитренко Олександра, учні  5 класу Панчук Катерина, Копитюк Едуард).

   Відчути красу, милозвучність рідного слова присутні мали можливість під час інсценізування бувальщини «Чия мова найбагатша» (учні 9 класу).

    Учні 3-А класу заспівали пісню «Мова барвінкова», 6 класу «Мова єднання».

  Свято української мови, яке відбулося, це не просто черговий захід, це патріотична акція, котра свідчить: не можна відродити Україну без відродження мови.

  Мети заходу досягнуто – діти відчули багатство, мелодійність, красу української мови, силу художнього слов

Переглядів: 458 | Додав: drf | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: